Two Equal Height Columns - Liquid Layout

Kjøpe Jus?

Eplet er et kombinert hostel og mosteri i Solvorn, indre Sogn. Vi har 3500 gjester i året og tapper ca. presser ca. 12.000 liter jus i året. Det gir levebrød for Agnethe og Trond Henrik, samt arbeid til 3-4 ungdommer som hjelper oss om sommeren.
 
Jusen består 100 % av frukt og bær fra Luster og Sogndal kommune, dyrket opptil 25 km fra Eplet. Bringebærene dyrker vi 80 % selv, resten kjøper vi i lokalt. Solbærene dyrker vi selv, og blåbærene plukker vi i skogen. I nektaren kommer vann fra offentlig vannforsyning på Hafslo og sukker fra Danmark. Alt blir presset på Eplet.
 
Alt av solbær, blåbær og pærer, samt 50-80 % av epler og bringebær er usprøytet. Det er vanskelig å få tak i mer usprøytet bringebær, og for å få verdens beste smak inneholder eplejusen en tredel konvensjonelt dyrket Gravenstein fra Sogndal. Råvarene utgjør en stor kostnad i produksjonen, emballasjen er enkel.
 
Vi leverer i Sogndal hver mandag, i Gaupne ca. 2 ganger i måneden og i bergen 8 ganger i året (ca. 15 februar, 1 april, 15 mai, 1 juli, 1 september, 15 oktober, 1 november og 15 desember).

Vi foretrekker forespørsel og bestilling på e-post; post@eplet.net


Telefon: 41649469

Agnethe & Trond Henrik på Eplet